Альтернатива дров’яному каміну

Переваги класичного каміна заперечувати не можна — це запах натурального дерева та процес розпалювання вогню. Все це створює приємне відчуття затишку. Тим не менше, це найкращий спосіб створити комфортну обстановку. Крім того, за вогнем постійно потрібно слідкувати.

За цим та іншими причинами зазвичай люди звертають свою увагу на електричних та газових камінах — просту, безпечну та зручну можливість обслуговування. Розглянемо основні відмінності між ними та визначеннями, в яких умовах їх краще використовувати.

Плюси електричних камінів

Безпечний електричний аналог дров’яного каміна володіє безперечними перевагами:

• доступна ціна та низькі експлуатаційні затрати;
• не потрібно особового догляду;
• безпечно для дітей;
• можна розмістити де завгодно.

При виробництві електричних камінів використовуються екрани для імітації вогню. Нагрівальний елемент приховує глибоке внутрішнє покриття, захищену поверхню холодною на відчуття та безпечну для дітей. Тепло розподіляється за допомогою вентилятора, силу якого зазвичай можна регулювати, як і температуру нагріву. «Вогонь» у більшості моделей можна включити та вимкнути.

Електрокаміни купити можна в будівельному або інтернет магазині. Спеціальної настройки електрокаміну не потрібно, розмістити його можна в готельному, спальному або кухонному обладнанні. Більшість моделей оснащені колесами, так що не обов’язково навіть вибирати для нього постійне місце. Багато з них продаються в комплектаціях з пультом дистанційного управління, так що керувати ними можна, не встаючи з крісла або ліжка.

Електрокаміни забезпечують рівномірний розподіл тепла в невеликих приміщеннях за порівнянням з іншими типами камінів.

Плюси газових камінів

Здійснити вибір газового каміна можна наступним чином:

• помірні першочергові та експлуатаційні затрати;
• швидкий та ефективний обігрів більших приміщень;
• забезпечує аутентичність дров’яного каміна з безпекою та доступністю електричного.

Газовий камін підійде тим домовласникам, яким подобається затишок дров’яного, але які не хочуть платити за установку і постійне обслуговування.

Головний недолік газового каміна полягає в тому, що для його установки доведеться скористатися послугами професіонала, незалежно від того, де він буде розміщений. Це пов’язано з підключенням пристрою до газової системи будинку і вихідних вентиляційних отворів. Демонтаж коштуватиме таких же зусиль, тому слід відразу ретельно обдумати місце для установки. Але цю особливість можна назвати недоліком тільки порівняно з електрокамінами. Такі типи камінів відмінно справляються з нагрівом великого приміщення за лічені хвилини. Вони виділяють багато тепла за короткий час, і роблять це за допомогою справжнього вогню. У більшості пристроїв є закрита передня панель, через яку видно полум’я, — це відразу надає затишок усій обстановці. Зважаючи на кількість вироблюваного тепла, можна сказати, що газовий камін відчутно економічніше за електричний, особливо при використанні у великому будинку. Нові моделі камінів можуть обходитися без вентиляції — це означає, що тепло не витрачатиметься назовні через димар.

Висновок

Електрокаміни — універсальний варіант, безпечний, простий і ефективний для невеликих приміщення і спрямованого обігріву. Для роботи в спальні або маленькій вітальні цей вибір буде ідеальним. Газові каміни є складнішим пристроєм, але вони більше схожі на справжні дров’яні, і виконують усі їх функції. Це економічний варіант для обігріву великих приміщень і елегантне рішення для автентичного дизайну.