Алюмінієві вікна та їх особливості

В наші дні замість дерев’яних вікон все більше використовують пластикові склопакети, проте останнім часом у них з”явився серйозний конкурент — вікна з алюмінієвим профілем. Все частіше їх застосовують, як в приватному житловому будівництві, так і при зведенні багатоповерхових будинків.

Види алюмінієвих вікон

Алюміній являє собою міцний, якісний та екологічний матеріал. В процесі виготовлення і використання алюмінієвого профілю відсутні будь-які шкідливі випари, в безпеці залишається людина і природне середовище. Крім цього, варто відзначити, що алюміній добре піддається вторинній переробці. За своїми якостями алюмінієві профілі поділяються на два види:

  • теплі;
  • холодні.

Теплий профіль широко використовують в житлових приміщеннях. Назва визначає головну властивість — теплоізоляцію, яка досягається шляхом установки в конструкцію термовставок з етилену, капрону чи нейлону. Збереженню тепла допомагають не тільки ці матеріали, але й наявність в профілі від трьох до п’яти повітряних камер.

Холодний профіль більше підходить для облаштування нежитлових приміщень складського чи промислового характеру.

Переваги використання алюмінієвих вікон

Своєї міцності та надійності алюмінієві вікна львів набувають за рахунок виготовлення  профілю не з чистого алюмінію, а в сплаві з міддю та магнієм.

Термін експлуатації алюмінієвих вікон зазвичай становить 80 років, однак, вікна можуть прослужити і більше, при цьому не втрачаючи ні в функціональності, ні в естетичності. Варто відзначити, що фурнітуру та ущільнювачі з часом все ж доведеться замінити, проте назвати це недоліком, або складністю експлуатації, не можна. Сам процес заміни простий, фурнітура зроблена з якісних матеріалів, що дозволяє надовго забути про заміну.

Металевий каркас склопакетів має і естетичну привабливість. Алюмінієві профілі практично не зношуються. Постійне користування, різниця температур, тертя при відкриванні — закриванні, різноманітні удари алюмінієва рама переносить дуже добре. Вага та розмір склопакета практично не має значення, що дуже важливо при установці вікон нестандартних форм і розмірів.

Ультрафіолет, атмосферні опади, побутові миючі засоби не зашкодять вікнам з алюмінію, адже металеві вироби мають спеціальне покриття, яке робить метал стійким до різноманітних агресивних речовин і випромінювань.