Energy arsenal: «Теслою» по бездоріжжю

Сонце вітер і вода проти рахунків за газ, електрику та гарячу воду

В залі презентацій "Енергетичного арсеналу" можна було дізнатися безліч корисного: від того, за скільки можна купити електровелосипед, до того, як опалювати свій будинок теплом землі.В залі презентацій «Енергетичного арсеналу» можна було дізнатися безліч корисного: від того, за скільки можна купити електровелосипед, до того, як опалювати свій будинок теплом землі.

У Києві на стадіоні «Олімпійський» проходить «Енергетичний арсенал», або Energy Arsenal — захід, на якому представлені технології майбутнього (принаймні, ми на це дуже сподіваємося). Звичайно, НАMTEПЛО не міг оминути такої нагоди, взяв себе, фотоапарат, блокнот з ручкою і вирушив на польові дослідження.

Ми подивилися на електрокари, запитали продавців сонячних колекторів про їхній ККД, здивувалися ціні hi-tech буржуйки та змусили позувати для фото симпатичних дівчат з Ощадбанку.

Nissan Leaf, який може без підзарядки пробігти близько двох сотень кілометрів, безсоромно смоктав електричний струм у всіх на видноті.

nissan leaf charging in Kyiv olimpiysky stadium

«Тесла» — авто зовсім іншого класу, здатне навіть проїхати без підзарядки зі Львова до Києва (це близько 550 кілометрів). Проте ціни на модель S, представлену на «Eнергетичному арсеналі», можуть спричинити до довгих роздумів. Бути ощадливим зараз досить дорого 🙂

Tesla model S in Kyiv Olimpiysky stadium Energy Arsenal

Хто не може собі дозволити «Теслу», майструє автомобілі сам. Модель «Electra» — це вже друге покоління авто «на батарейках». Двомісна машина зварена з нержавійки і їздить поки що на транзитних номерах. Але потужна, дешева і сердита.

Energy arsenal self made electric car Kyiv Ukraine

Люди на форумі зібралися хороші. Симпатичні дівчата з «Ощадбанку» з усіх сил показують, що готови видати кредит на енергозбереження. Утеплити стіни, поміняти вікна, замінити котел опалювання на більш енергоощадний? Тут вам обіцяють допомогти і видати гроші із чарівною посмішкою. Інше підприємство досить серйозне: вони проводять аналіз ваших витрат на енергоносії і допомагають зекономити. У правому нижньому куті корчить пику Олександр — водій «Ніссана» з першого фото. За його словами, така машина є дуже вигідною, але пересуватися нею все-таки краще недалеко від міста.

Energy arsenal presenters

Це теж міський електрокар, вироблений у Гонконзі. Газон на ньому «посадили», звичайно, тільки на час виставки, а так це звичайна мікролітражка ціною від 165 тисяч гривень (7,5 тисяч доларів).

Bio car Kyiv energy arsenal

«Буржуйка» ця і виглядає красиво, і коштує… Заявлена ціна — близько 100 тисяч гривень. Дорого. Поруч порівняно недорогий пеллетний котел і виробник палива для нього.

wood stove heating

Електричний байк навряд чи сподобається брутальним чоловікам: їздить він фактично безшумно.

electric bike Kyiv

Стімпанковий самовар робить чай завдяки електричним тенам, що живляться від акумулятора. Сумнівно, проте стильно.

electric kettle old fashion

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *